Tik om te zoeken

Kleurrijk sportdrama LA Lakers bij Streamz

Video

Kleurrijk sportdrama LA Lakers bij Streamz

De Vlaamse streamingdienst Streamz brengt vanaf 7 maart het kleurrijke sportdrama Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty over het ontstaan van basketbalteam Los Angeles Lakers.

In de gedramatiseerde reeks met een grote sterrencast volgen de makers de Lakers in de jaren 80, geleid door de groten van de NBA: Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar en coach Pat Riley. Zo zijn namen gestrikt als John C. Riley die Jerry Buss, de eigenaar van de Lakers speelt, maar ook Jason Clarke in de rol van coach Jerry West die speelde en coachte bij de Lakers. Sterspelers Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar worden gespeeld door de nieuwe gezichten Quincy Isaiah en Solomon Hughes.

De reeks is gebaseerd op het boek ‘Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s’ van Jeff Pearlman waarin hij de opkomst van het team vastlegde, in het decennium waarin ze maar liefst acht NBA finales speelden en daarvan vijf keer goud wonnen. Ze werden al snel de Showtime Lakers genoemd, vanwege hun snelle speelstijl, maar ook hun associatie met Hollywood en de avonturen die ze beleefden in hun vrije tijd. Het zogenaamde ‘Showtime tijdperk’ duurde van 1979 – het eerste jaar van Magic Johnson – tot 1991, toen hij stopte met spelen nadat hij positief testte voor HIV.

De reeks zoomt op en naast het veld in op de diverse en gecompliceerde levens van de grote spelers en hun bekende fans zoals acteur Jack Nicholson (Max E. William), supermodel Iman (Mariama Diallo), stand-up comedian Richard Pryor (Mike Epps) en choreografe Paula Abdul (Carina Conti) die begin jaren 80 cheerleader was bij de Lakers.

Bekijk hieronder de trailer: