Tik om te zoeken

KINK verkozen tot beste online radiostation

Audio en podcasting

KINK verkozen tot beste online radiostation

KINK is verkozen tot beste online radiostation. Dat gebeurde tijdens de OnIine Radio Awards 2022. Roderick Veelo won de award voor beste online presentator, maar ook zijn TPO Podcast viel in de prijzen als beste podcast van 2022.

Beste online radiostation

Bij de keuze in categorie Beste Online Radiostation 2022, koos de jury unaniem voor KINK. “Het online radio station weet regelmatig met haar acties de pers te halen en heeft geïnvesteerd in een volwaardige, originele en onderscheidende programmering binnen hun genre met daarbij opvallende presentatietalenten, waarbij Tim op het Broek en Michiel Veenstra zelfs tot één van de beste presentatoren van Nederland behoren.”

Beste Podcast 2022: TPO Podcast

Bert Brussen en Roderick Veelo vielen in de prijzen met de TPO Podcast. Presentatrice en podcastmaakster Wytske Kenemans reikte dit jaar de award uit. De jury noemde de winnende titel een goed geproduceerde, gemonteerde en mooi aangeklede podcast “met een dijk van een presentator, die door vlotte presentatie de vaart er goed in weet te houden. Het totaalproduct is echt een ander geluid en accentueert de tijdgeest. Door de duo-presentatie is de podcast inhoudelijk uitgebalanceerd. Verder is het engagement richting het publiek groot. De donateurs hebben een stem en krijgen wekelijks een extra aflevering.”

Beste Online Presentator 2022: Roderick Veelo

Roderick Veelo ontving niet alleen met de TPO Podcast een award, maar kreeg ook nog de prijs voor Beste Online Presentator 2022. Veelo liet de andere kanshebbers Tim op het Broek (KINK), Wierd Duk (Het Land van Wierd Duk), Johan Derksen (Grolloo Radio/Arrow Bluesbox Radio) en Mayoni Oosterhoff (Hallokids Radio) achter zich.

Innovatieprijs 2022

Dit jaar had de Online Radio Awards ‘vernieuwing’ als hoofdthema. De jury koos er daarom voor om de Innovatieprijs 2022 uit te reiken. Deze onderscheiding gaat naar het podcastplatform Podimo. “Met de komst van Podimo lijkt er nu eindelijk een solide verdienmodel te ontstaan voor podcastmakers”, aldus de jury, die ook verwacht dat de lancering van Podimo gaat bijdragen aan de waardering en professionele uitbouw van de podcastindustrie in de volle breedte.