Tik om te zoeken

Kijktip: Top Gun – Netflix

Streamingtips

Kijktip: Top Gun – Netflix

Door het succes van Top Gun: Maverick heeft Netflix nu ook de originele film Top Gun uit 1986 aan de bibliotheek toegevoegd. De film is te zien vanaf maandag 1 augustus.

De nieuwste hit in de bioscoop is de film Top Gun: Maverick. De film is een vervolg op de gelijknamige film uit 1986 en ook in de nieuwe film speelt Tom Cruise de hoofdrol. Die formule bleek een succes, want Maverick behaalde al een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar (984 miljoen euro). Daarmee is het nu al de meest succesvolle film van het jaar.

In de originele Top Gun is Pete Mitchell (Tom Cruise) aan het werk tijdens zijn opleiding tot straaljagerpiloot. Tijdens die opleiding valt hij voor de charme van zijn vlieginstructeur Charlie (Kelly McGillis).

De nieuwste film Top Gun: Maverick bevat ook een aantal terugblikken naar de eerste film. Daarin is te zien hoe Nick “Goose” Bradshaw en Pete “Maverick” Mitchell beste vrienden waren. Ze vlogen samen, ze dronken samen en ze leefden samen. Tot het noodlot toesloeg. Ook dat is dus te zien in de originele film.