Tik om te zoeken

Kijktip: Cow – Picl

Streamingtips

Kijktip: Cow – Picl

Streamingdienst Picl brengt de indringende film Cow over het leven van melkkoe Luma. Het dier weet hoe je moeder moet zijn. Wanneer haar nieuwe kalf geboren wordt, gaat ze het instinctief likken en liefhebben. Tot het van haar weggenomen wordt.

Luma leeft als melkkoe een routinematig leven van inseminatie, zwangerschap, bevallen en vooral veel melk geven. Regisseur Andrea Arnold (American Honey) volgt het dagelijkse leven van Luma en filmt daarbij zo dicht op haar huid dat zij de filmmaakster regelmatig omver loopt.

Het resultaat is een intiem en puur cinematografisch portret van een individu dat gevangen zit in een kil systeem; een aangrijpende documentaire die de ogen opent.

Andrea Arnold: “De film is een poging om stil te staan bij koeien. Om zowel de schoonheid als de ellende van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de dagelijkse werkelijkheid van een melkkoe en de erkenning van de geweldige dienst die ze ons bewijst.”

De film is hier te zien. Bekijk hieronder de trailer.