Tik om te zoeken

Jan van Veen geeft ruimte aan jonge dichters

Audio

Jan van Veen geeft ruimte aan jonge dichters

Jan van Veen’s Candlelight Radio krijgt een jongerenversie. Vanaf oktober mogen kids in de leeftijd van 10 tot 15 jaar hun eigen gedichten voorlezen in een wekelijkse uitzending op het online radiostation en via podcasting.

Vanaf zondag 17 oktober is Candlelight Kids wekelijks met een uur durende uitzending te beluisteren. In samenwerking met de School der Poëzie en dr. Kila van der Starre, docent Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, praat presentatrice Hannah met jonge amateurdichters, die vervolgens in de uitzending zelf hun gedichten voorlezen.

Volgens Van Veen, die al meer dan 50 jaar gedichten van luisteraars combineert met muziek, is het maken van gedichten onder kinderen nog nooit zo populair geweest: “Je ziet dat de tijdsgeest kinderen enorm inspireert tot het opschrijven van hun diepste emoties. Gevoelens van angst, twijfel, hoop en liefde die ze soms op die leeftijd dikwijls verbaal nog niet goed kunnen uiten, worden prachtig op papier gezet. Via onze website krijgen wij dagelijks pareltjes van poëzie binnen. Voor ons team heerlijk materiaal om binnenkort een prachtig gedichten-luisterprogramma van, voor en door kids van te maken”.

Kinderen kunnen zich via dit online formulier kosteloos aanmelden voor deelname aan Candlelight Kids.