Tik om te zoeken

Jaar langer wachten op Amazon’s Lord of the Rings

Geen categorie

Jaar langer wachten op Amazon’s Lord of the Rings

De tv-serie The Lord of the Rings komt pas op 2 september 2022 uit bij Amazon Prime Video. Met een budget van bijna een half miljard dollar per seizoen wordt het de duurste tv-serie in de geschiedenis. 

Eerder werd aangenomen dat de serie eind dit jaar al kon worden gestreamd, maar de hoge kwaliteit van de CGI (computergegenereerde beelden) vraagt meer tijd. Ook wordt er deze maanden nog steeds gefilmd.

De investering in de serie naar de trilogie van J.R.R. Tolkien is twee keer zo hoog als werd verwacht door insiders. Ook de tweede serie, waarvoor tegelijk met het eerste seizoen nu de opnamen worden gemaakt in Nieuw Zeeland, zal ongeveer hetzelfde kosten.

Mogelijk vijf seizoenen

De cijfers zijn vrijgegeven door het ministerie van Economische Ontwikkeling en  Toerisme, als onderdeel van de officiële informatie van de Nieuwzeelandse regering. Minister Stuart Nash: “Wat ik u kan vertellen is dat Amazon alleen al voor seizoen één ongeveer 650 miljoen Australische dollar (ca. 420 miljoen euro) gaat uitgeven. Dit wordt dus de grootste televisieserie ooit gemaakt.” De overheidsdocumenten bevestigden ook dat Amazon Studios van plan is om wellicht vijf seizoenen in Nieuw-Zeeland te filmen – evenals mogelijke, nog onaangekondigde spin-off series. Ter vergelijking: voor de productie van HBO’s Game of Thrones werd ongeveer 100 miljoen dollar per seizoen neergeteld.

Amazon kreeg in 2017 de rechten op verfilming van Tolkiens populaire boeken. Toen al werd ingeschat dat de tv-serie uiteindelijk ’s werelds eerste productie zou kunnen worden die rond de 1 miljard dollar kost.

Bovenstaand beeld is een van de eerste filmshots die door Amazon werd vrijgegeven.

Bron: Hollywood Reporter / Techradar