Tik om te zoeken

It takes two wint Game Awards 2021

Backstage

It takes two wint Game Awards 2021

De game It takes two van Hazelight Studios/EA is verkozen tot Game van het Jaar 2021. Favoriet Deathloop won in de categorie Beste gameregie. Een award voor het beste verhaal was voor Marvel’s Guardians of the Galaxy. De prijzen werden op 10 december uitgereikt in Los Angeles tijdens de jaarlijkse Game Awards.

Aan de hand van de hoeveelheid nominaties werd Deathloop van Arkane Studios/Bethesda als favoriet genoemd, maar legde het toch af tegen de family game It takes two. De award voor beste muziek werd gewonnen door Keiichi Okabe met de score NieR Replicant ver.1.22474487139. De onderscheiding voor de beste acteerprestatie ging naar Maggie Robertson as Lady Dimitrescu in Resident Evil Village. 

De Game Awards worden sinds 2014 uitgereikt. Het evenement is ontwikkeld door Geoff Keighley en wordt inmiddels omarmd door zowel gamefans als de industrie. Topmanagers, ontwikkelaars en makers van games uit de hele wereld wonen het evenement bij. De belangstelling van het publiek is zelfs zo groot dat game-uitgevers het evenement gebruiken om beelden van hun grootste aankomende titels aan te kondigen en te onthullen.

Een overzicht van winnaars in alle categorieën vind je hier.