Tik om te zoeken

In NTR’s Wadoeje bepaalt de kijker wat er gebeurt

Video

In NTR’s Wadoeje bepaalt de kijker wat er gebeurt

De NTR laat kijkers zelf de uitkomst van een probleem bepalen in het interactieve Wadoeje. In de webdramaserie op NPO3.nl en YouTube komen pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s uit het leven van jonge mensen aan bod, waarna de kijker wekelijks zelf de uitkomst bepaalt.

‘Wadoeje’ als iemand ongewenst een foto van je neemt terwijl je je staat om te kleden in het zwembad? Wadoeje als je rijke vriendinnetje jarig is en jij te skeer bent om een imponerend cadeau te kopen? Idem als je je schaamt voor je moeder in bijzijn van je nieuwe vriend?

In elk van de drie afleveringen komen de kijkers voor keuzes te staan. De beslissingen zij voor de personages maken, bepalen het verloop van het verhaal.

Cast gevonden via Instagram

Wadoeje geeft ruimte aan voornamelijk jong (onbekend) talent; de hele cast van aflevering 1 is bijvoorbeeld gevonden via Instagram. In aflevering 2 en 3 speelt een aantal bekende gezichten mee, onder wie Rami Kooti Arab en Katharina Justic. De regie is in handen van Hanna van Niekerk (o.a. bekend de YouTube-serie Anne Frank Videodagboek), met scenario’s van Perla Vita Beerens en Wander Theunis.

Samen met rest online publiek

De serie is ook in losse delen te zien op het Instagram– en TikTok-kanaal van NPO 3. Op deze platforms bepaalt de kijker niet alleen hoe het personage reageert in een precaire situatie, maar ook samen met de rest van het online publiek hoe het verhaal verder gaat.

Wadoeje is een experiment van de NTR in samenwerking met NPO Innovatie.

Kijk hieronder naar de eerste aflevering: