Tik om te zoeken

IJskoude stunt van Microsoft: Xbox Series X mini-koelkast

Gaming

IJskoude stunt van Microsoft: Xbox Series X mini-koelkast

Geen grap: Microsoft verkoopt eind dit jaar een minikoelkast met Xbox Series X als designthema. Het is het resultaat van een Twitter-competitie, een paar maanden geleden.

Gamers en journalisten zeiden al langere tijd dat de Series X, de luxe versie van Microsofts Xbox-console, meer weg heeft van een minikoelkast dan van een videogamesysteem.

In april was er op Twitter de Brand Bracket-merkcompetitie tussen Skittles en Xbox. Aaron Greenberg, general manager van Microsoft Studios, beloofde daarbij dat er een officiële Xbox mini-koelkast zou worden gemaakt als Xbox zou winnen – en dat gebeurde.

De Series X koelkast is nu in productie genomen en door Microsoft de ‘krachtigste mini koelkast ter wereld’ genoemd. De mockup van het apparaat in de trailer (zie onderin de pagina) heeft een zwarte buitenkant en een interieur in het neongroen dat vroeger het handelsmerk van de Xbox was, met een oplichtend Xbox-icoontje in de linkerbovenhoek.

Er zijn nog geen prijzen of andere details bekend, wel dat Microsoft het koelkastje aan het eind van het jaar als een ultiem gamer-kerstcadeau op de markt brengt.