Tik om te zoeken

Hilversumse XS2Content klaar voor internationale markt

Backstage

Hilversumse XS2Content klaar voor internationale markt

XS2Content is de nieuwe naam van het platform dat alle soorten bestaande content kan omzetten naar andere contentvormen. Het Hilversumse techbedrijf startte twee jaar geleden onder de naam XS2Radio en wil zich nu verbreden naar andere mediatypen in de internationale markt.

XS2Radio specialiseerde zich aanvankelijk in het omzetten van tekst naar audio in een radiovormgeving, door middel van geavanceerde text2speech-technieken. De naam dekt echter niet meer de lading van de producten en diensten. Daarom was een transformatie nodig naar een bedrijf dat organisaties helpt hun bestaande content te vermenigvuldigen naar andere mediavormen, waaronder podcasts, audiobulletins en (nieuws)video’s met avatars, maar ook vice versa.

Internationale markt

Het bedrijf werkte aan diverse projecten voor onder meer Talpa Network, MTV/Paramount International, De Ondernemer, Mediahuis Nederland, DPG Media en Business Insider Nederland. Komende maanden stapt XS2Content de internationale markt in om, naast uitgevers en mediabedrijven, ook meer focus te leggen op andere sectoren, waaronder overheid, financiële sector, charitatieve organisaties, reclamesector en onderwijs.

XS2Content ontwikkelde een technologie en platform om bestaande content een nieuwe bestemming te geven door het automatisch te vermenigvuldigen naar andere contentvormen met behulp van hoogstaande AI-mediatechnologieën. Dit levert voordelen op het gebied van schaalbaarheid, snelheid en kostenbesparing.

Bredere visie

Richard Otto, co-founder XS2Content: “De oude naam XS2RADIO riep regelmatig associaties op dat we een radiobedrijf zijn. Dit kwam ook doordat we in aanvang vooral TTS-audio projecten ontwikkelden. We hebben echter een bredere visie gevormd om op efficiënte wijze nieuwe content te genereren door middel van artificial intelligence. Voor deze nieuwe mediatechnieken bieden wij tegenwoordig ook een onderzoekplatform aan, waardoor nieuwe producten ook getest kunnen worden onder eigen- of externe gebruikerspanels.”

Co-founder Sebastian Plasschaert: “Naast mediabedrijven en uitgevers zijn de meeste bedrijven tegenwoordig content genererende  organisaties. XS2Content ondersteunt hen met bijvoorbeeld het omzetten van tekst naar audio, van podcast naar tekst of van tekst naar video’s voor Youtube, Instagram, TikTok en Facebook. De (creatieve) mogelijkheden om je doelgroep laagdrempelig te bereiken zijn daarmee veelzijdig”.

Kijk hieronder naar een demo van XS2Content: