Tik om te zoeken

Hart van Nederland brengt podcasts uit

Audio en podcasting

Hart van Nederland brengt podcasts uit

Met diverse podcasts zet Hart van Nederland in op verbreding van het publiek. De serie Uit welke kast kom jij? staat inmiddels live in drie wekelijkse afleveringen, terwijl de vijfdelige podcastserie Bloedband vanaf maandag 21 maart wekelijks is te horen.

In Uit welke kast kom jij? praat Mirella van Markus met jongeren over hoe zij omgaan met het label lhbtiq+ bij zichzelf en de zoektocht naar hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Op steeds meer middelbare scholen is dit een veelbesproken onderwerp onder jongeren.

Podcast Bloedband over familie van gevangenen

In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter, en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcastserie Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?

“Steeds meer nieuws in audiovorm”

Later dit jaar volgen meer Hart van Nederland-podcasts, waaronder een dagelijkse variant. Hoofdredacteur Marc Veeningen: “We hebben met Hart van Nederland de afgelopen jaren stevig ingezet op verbreding van ons publiek via verschillende platforms. Met als resultaat dat zowel onze avond- als ochtendedities de afgelopen jaren stevig zijn gegroeid en dat geldt ook voor ons bereik online. Vanuit onze tv-traditie zijn we altijd vooral op video gericht geweest, maar steeds meer brengen we ons nieuws in audiovorm. Op de radiozenders van Talpa Network en nu dus ook in podcasts.”

De podcasts van Hart van Nederland zijn te beluisteren in de app van JUKE en op JUKE.nl.