Tik om te zoeken

Groningen maakt zich op voor 48 Hours Film Project

Video

Groningen maakt zich op voor 48 Hours Film Project

Filmmakers uit Groningen en omgeving gaan in het weekend van 7 tot en met 9 oktober 2022 de strijd aan om binnen twee dagen de beste korte film te maken. Dat gebeurt in het kader van het wereldwijde 48Hours Film Project.

De winnende film gaat naar de finale tijdens het Filmapalooza 2023, waar de winnaar voor beste 48H-film ter wereld bekend wordt gemaakt. Daarnaast wordt er bepaald welke 48H-films naar het Cannes Film Festival 2023 gaan en via diverse videoplatforms worden gestreamd.

De deelnemende teams starten op vrijdagavond 19.00 uur met schrijven, filmen en monteren en moeten hun film op zondagavond inleveren. De films hebben een speeltijd van minimaal 4 en maximaal 7 minuten. Op vrijdagavond trekken de teams (letterlijk) een genre uit een hoed. Daarna krijgen ze een personage, een rekwisiet en één zin om in hun film te verwerken. De film wordt vervolgens vertoond in het Groningse Forum (foto) voor een publiek van filmmakers, vrienden en familie.

Het 48Hours Film Project is ’s werelds grootste tijdgebonden competitie voor filmmaken, waarbij het teamwork niet alleen draait om creativiteit en plezier, maar ook om de samenleving. Het project is onder meer bedoeld om lokale creatieve mensen met elkaar in contact te brengen. Sinds de start in 2001 is het initiatief uitgerold naar 130 steden op 6 continenten. In de afgelopen jaren namen al teams deel uit onder meer Leeuwarden, Utrecht, Rotterdam en Arnhem.

Aanmelden voor de competitie voor de stad Groningen kan op deze pagina.

Bekijk hieronder een introductievideo van het project.