Tik om te zoeken

Google zoekt vloggende senioren voor YouTube-campagne

Video

Google zoekt vloggende senioren voor YouTube-campagne

Senioren krijgen steeds meer te maken met digitale media, maar weten nauwelijks wat het hen te bieden heeft. Daarom zoekt Google Nederland een of meer 65-plussers die toe zijn aan een nieuwe carrière als vlogger in een YouTube-campagne. 

Het gaat Google vooral om avontuurlijk aangelegde senioren met een rijke levenservaring en daarover desnoods urenlang boeiend kunnen vertellen, meldt de vacaturetekst. De bedoeling is dat een of meer geselecteerde pensionados in de maanden augustus en september minimaal zes uur vrij kunnen maken om, onder leiding van een bekende Nederlandse YouTuber, te leren omgaan met een videocamera om vervolgens zelf twee maanden lang een serie vlogs te maken. Of, zoals Google het omschrijft: ‘U wordt de reizende én rijzende ster van uw eigen vlog’.

Nederlandse 65-plussers meer betrekken bij YouTube

De achterliggende gedachte is om Nederlandse 65-plussers meer te betrekken bij YouTube door het delen van de belevenissen van de seniore vlogger. De nieuwe ster krijgt assistentie van Google-producten en -diensten die het maken van de vlogs leuker en makkelijker maken. De avonturen worden gepubliceerd op het YouTube-kanaal van Google Nederland en spelen ook een rol in een advertentiecampagne en op de website van Google.

Solliciteren kan via deze pagina.