Tik om te zoeken

Geen wachtwoorden op straat in datalek Twitch

Backstage

Geen wachtwoorden op straat in datalek Twitch

Volgens gamestreamer Twitch zijn er bij een datalek begin oktober geen wachtwoorden gestolen. In een bericht op haar website zegt Twitch wel toe de beveiliging te zullen aanscherpen.

Enkele weken geleden meldde een hacker op het forum 4chan dat hij ruim 125 Gb data op Twitch had onderschept. Het zou onder meer gaan om gegevens over uitbetaling van gebruikers.

Twitch zegt dat een klein aantal gebruikers het slachtoffer is geworden van het datalek. De dienst heeft deze gebruikers inmiddels op de hoogte gebracht.

In de update schrijft Twitch: “Er zijn geen wachtwoorden gelekt.  We zijn er ook van overtuigd dat systemen die Twitch-inloggegevens opslaan, die worden gehasht met bcrypt, niet zijn benaderd, evenmin als volledige creditcardnummers of ACH / bankgegevens. Het incident was het gevolg van een wijziging in de serverconfiguratie die ongeoorloofde toegang door een onbevoegde derde mogelijk maakte. Ons team heeft actie ondernomen om het configuratieprobleem op te lossen en onze systemen te beveiligen.”