Tik om te zoeken

Gaan HBO Max en Discovery+ samen verder?

Video

Gaan HBO Max en Discovery+ samen verder?

Er is een kans dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ volgend jaar worden samengevoegd. Het management van HBO-eigenaar WarnerMedia en Discovery hintte hierop tijdens een aandeelhoudersmeeting.

JB Perette, president en CEO van Discovery Streaming, zei dat de combinatie van beide streamingdiensten een ‘zeer aantrekkelijk portfolio’ kan worden voor consumenten. De samenvoeging zou kunnen volgen op de fusie tussen WarnerMedia en Discovery in de loop van 2022. Perette ziet twee fasen: eerst een bundeling waarin HBO Max en Discovery+ nauw samenwerken, daarna een periode waarin de beide diensten worden samengesmolten tot één gemeenschappelijk platform. “Door het combineren ontstaan kostenbesparingen met belangrijke voordelen voor de consument”, aldus Perette.

Nauwelijks overlap in abonneebestanden

De samenvoeging is ook interessant omdat er nauwelijks overlap is tussen de abonneebestanden van beide streamers. HBO Max focust op drama’s, comedy’s en documentaires, terwijl Discovery+ vooral content biedt in real-life entertainment, true-crime shows, reality en sport. Media-experts zien in de aankondiging van Perette een bevestiging van het proces dat al een paar jaar bezig is in de ‘streaming oorlog’: grote internationale bedrijven ontwikkelen streaming platforms, kopen elkaar op, trekken zich terug uit hun initiële investeringen en bundelen vervolgens de belangrijkste diensten om de marktwaarde te vergroten.

Bron: Gizmodo / Streaming Magazine