Tik om te zoeken

Fysieke geheugen van Nederland in 6-delige videoserie

Video

Fysieke geheugen van Nederland in 6-delige videoserie

Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) laat verborgen kunstschatten zien in de nieuwe 6-delige videoserie Storage Stars. Het deze zomer geopende CC NL in Amersfoort brengt de rijkscollecties van het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Rijksmuseum samen tot ‘het fysieke geheugen van Nederland’.

In Storage Stars gaat locatiemanager Wim Hoeben gaat op zoek naar de parels in het gloednieuwe complex. Hij legt hij deze voor aan de experts van het Rijksmuseum. In de eerste aflevering vraagt hij Femke Diercks, hoofd toegepaste kunst, om hem alles te vertellen over de een 17de-eeuwse bloempiramide.

Het CC NL herbergt ongeveer een half miljoen objecten, uiteenlopend van schilderkunst, kunstnijverheid en meubels tot sieraden, kleding en klokken, vormen het fysieke geheugen van Nederland. De intensieve samenwerking tussen de vier organisaties is uniek in de wereld. Het is 31.500 m2 groot en zorgt voor optimaal beheer en behoud van de vier rijkscollecties. Het wordt ook de plek voor onderzoek, uitwisseling van expertise en bruikleen van topwerken. Met het CC NL willen de vier instellingen het erfgoedbeheer op alle vlakken naar een hoger niveau tillen.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van Storage Stars: