Tik om te zoeken

Friends nog eenmaal samen op de bank

Video

Friends nog eenmaal samen op de bank

De cast van Friends komt op 27 mei nog eenmaal samen op de set van de ooit razend populaire comedyserie. In een special van HBO Max halen zij herinneringen op uit de tien jaar dat de serie draaide. Gasten zijn onder meer Lady Gaga, David Beckham en Justin Bieber.

In de oorspronkelijke Studio 24 in Burbank is de set van Friends nog een keer opgebouwd voor Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer. De special valt samen met het eenjarig bestaan van HBO Max, de streaming service van WarnerMedia.

1 Miljoen dollar per aflevering

Voor de show is geen script gemaakt; de acteurs praten vooral met gasten over de periode tussen 1994 en 2004 dat Friends een miljoenenpubliek trok. De populariteit was zelfs zo groot dat de zes hoofdrolspelers in de laatste twee seizoenen 1 miljoen dollar per aflevering verdienden. Commercials tijdens de laatste aflevering op 6 mei 2004, die door 53 miljoen mensen werd gezien, kostten in de VS 2 miljoen dollar per 30 seconden.

Lady Gaga, David Beckham, James Cordon e.a.

De gasten die in de special samen met de cast terugkijken naar dierbare scènes, zijn onder meer David Beckham, BTS, Justin Bieber, James Corden, Cindy Crawford, Lady Gaga, Elliott Gould, Tom Selleck, James Michael Tyler en Reese Witherspoon.

HBO Max is in Vlaanderen te zien via Streamz, in Nederland vooralsnog alleen via een VPN-verbinding.

Kijk hieronder naar de teaser van de Friends special en een compilatie van de beste momenten uit de serie: