Tik om te zoeken

‘Friends’ delen geheimen in special op Streamz

Video

‘Friends’ delen geheimen in special op Streamz

De special rond de befaamde Amerikaanse comedy Friends is vanaf dinsdag 1 juni  beschikbaar op Streamz in Vlaanderen. Na 15 jaar kijken de acteurs terug op tien succesvolle seizoenen en delen ze elkaars geheimen uit die periode.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer nemen nog eenmaal plaats in de set van het iconische Stage 24 in Hollywood, de studio waar Friends werd gemaakt. James Corden is de gastheer van deze uitgebreide reünie. In The one where they get back together, zoals de special heet, leest de cast samen scenario’s, testen ze elkaars geheugen met een quiz en delen ze geheimen.

Central Perk-barista

Naast de zes acteurs zijn er gesprekken met onder meer Maggie ‘Janice’ Wheeler, Tom Selleck, Elliott Gould, Reese Witherspoon (die de zus van Rachel speelde) en James Michael Tyler, de barista van café Central Perk.

Bovendien zijn er gaststerren die langskomen om te toe te lichten hoe de serie tot leven kwam en welke impact het op hen heeft gemaakt, met onder anderen David Beckham, Justin Bieber, BTS, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Kit Harington, Mindy Kaling en Malala Yousafzai.

Zesvoudig winnaar Emmy Award

De eerste aflevering van ‘Friends’ werd op 22 september 1994 uitgezonden. De serie stopte na tien seizoenen en 236 afleveringen. Ook na het einde bleef de show nog populair. Die werd in veel landen herhaald en fans vroegen herhaaldelijk om een terugkeer met nieuwe afleveringen. ‘Friends’ sleepte in de loop der jaren ook veel prijzen in de wacht. De serie kreeg 6 keer een Emmy® Award, de prestigieuze Amerikaanse prijzen voor televisieproducties.