Tik om te zoeken

Formule 1 vanaf 2022 bij nieuwe streamingdienst Viaplay

Video

Formule 1 vanaf 2022 bij nieuwe streamingdienst Viaplay

De Nordic Entertainment Group heeft de Formule 1-rechten bemachtigd voor uitzending van de races in Nederland. De races worden vanaf begin 2022 ondergebracht bij de nieuwe streamingdienst Viaplay.

Drie jaar lang waren de Formule 1-races te zien bij Ziggo, maar in de aanbesteding voor een nieuw contract bood NENT Group een hoger bedrag, naar verluidt ongeveer 30 miljoen euro per jaar.

De Nordic Entertainment Group is een pan-Scandinavisch media- en entertainmentbedrijf dat vanuit Stockholm opereert. Het bedrijf, opgezet in 2018, is uitbater van de videostreaming services Viaplay en Viafree, verschillende tv- en radiokanalen, de V-betaaltelevisiekanalen en meer dan 30 productiebedrijven.

Eind 2023 in tien markten, inclusief de VS

In meerdere Europese landen koopt NENT Group in hoog tempo sportrechten op. Daarmee wil het Viaplay beter op de kaart zetten als streamingdienst die ook in andere entertainment-segmenten een concurrerend aanbod levert. Eind 2023 wil het opereren in tien markten, en mogelijk eind dit jaar ook in de Verenigde Staten.

Nederlandse kijkers die de Formule 1 willen blijven volgen, zouden eerst een app moeten installeren op hun tv. Het is nog niet bekend hoe het signaal wordt doorgegeven naar Nederlandse telecombedrijven.

Kijk hieronder naar een promotievideo van Viaplay: