Tik om te zoeken

Filmmakers ‘De Oost’ in gratis meetup bij Beeld en Geluid

Video

Filmmakers ‘De Oost’ in gratis meetup bij Beeld en Geluid

Mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag organiseert donderdag 27 mei de digitale meetup De Wereld van de Oost. Acteurs Martijn Lakemeier en crewlid Esmee Jacobs praten over het maakproces van de spraakmakende film De Oost.

Zowel hoofdrolspeler Martijn Lakemeier als Esmee Jacobs, assistant video-operator, hebben familiewortels in de voormalige kolonie. In de meetup praten zij met Lara Nuberg over hun eigen perspectief en beleving tijdens het maken van deze film, over hoe ze zich hebben voorbereid en hoe het is om aan een grote filmproductie te werken waarvan het verhaal verweven is met hun eigen geschiedenis.

Meer behoefte aan kennis

In de meetup gaan zij het gesprek aan in een tijd van toenemende aandacht voor de koloniale geschiedenis en erfenis in Nederlands-Indië. De makers denken dat er meer behoefte is aan kennis over het veelal onbesproken en verzwegen verleden. Onderzoeker Arnoud Arps opent de meetup om de eerste grote publieksfilm over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in mediahistorische context te plaatsen.

Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog

De Wereld van de Oost gaat vanuit verschillende perspectieven in op de context van de gebeurtenissen uit de film rondom de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en brengt deze tot leven met historische en persoonlijke verhalen.

De online uitzending begint donderdag 27 mei om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur. Het gehele programma is na registratie op de website van Beeld en Geluid Den Haag gratis toegankelijk. Tickethouders kunnen het evenement naderhand ook op een later moment terugkijken. Inschrijven kan op deze site.