Tik om te zoeken

FIFA lanceert eigen streamingdienst FIFA+

Video

FIFA lanceert eigen streamingdienst FIFA+

Wereldvoetbalorganisatie FIFA heeft het gratis streamingplatform FIFA+ gelanceerd in de aanloop naar het WK in Qatar. Fans krijgen toegang tot video’s, games, nieuws en toernooi-informatie. 

De FIFA is de eerste internationale sportfederatie die een streamingdienst begint. “FIFA+ is de volgende stap in onze visie om voetbal echt mondiaal en inclusief te maken, en het ondersteunt FIFA’s kerntaak om voetbal wereldwijd uit te breiden en te ontwikkelen”, aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

“Culturele verschuiving”

“Dit project betekent een culturele verschuiving in de manier waarop verschillende soorten voetbalfans in contact willen komen met het spel en het willen verkennen, en is een fundamenteel onderdeel van mijn Visie 2020-2023. Het zal de democratisering van het voetbal versnellen en we zijn blij dat we het op deze manier met de fans kunnen delen.”

FIFA+ biedt een bibliotheek van zo’n 40.000 wedstrijden per jaar van 100 aangesloten bonden uit alle zes de confederaties, waaronder 11.000 wedstrijden in het vrouwenvoetbal. In totaal worden er maandelijks 1400 wedstrijden live gestreamd.

Voor wie in de geschiedenis wil duiken, zijn in het FIFA+ archief alle door camera’s opgenomen FIFA-wereldbekerwedstrijden voor mannen en vrouwen beschikbaar. Met meer dan 2.000 uur aan archiefmateriaal is FIFA+ ook van plan om 2.500 video’s op te nemen die teruggaan tot de jaren 1950.

Interactieve spellen en Originals

Naast dagelijkse nieuwsupdates zal de sectie ook interactieve spellen bevatten zoals enquetes, quizzen en fantasiespellen. Een ander onderdeel van het platform, genaamd Originals, biedt documentaires, talkshows en korte films in 11 talen over nationale teams en voetbalhelden uit heden en verleden uit meer dan 40 landen.

Een van die eerste FIFA+ Originals is de documentaire Ronaldinho: The Happiest Man in the World, geregisseerd door Stuart en Andrew Douglas. Hierin wordt het verhaal verteld van de iconische speler die vanuit de sloppenwijken van Brazilië uitgroeide tot een van de beste voetballers ooit.

De FIFA+ streamingdienst is beschikbaar zijn op alle web- en mobiele apparaten in vijf talen: Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans.