Tik om te zoeken

Fans roepen op tot Spotify-boycot Travis Scott

Audio en podcasting

Fans roepen op tot Spotify-boycot Travis Scott

Muziekfans roepen op tot een boycot van rapper Travis Scott op Spotify, naar aanleiding van de tragedie tijdens het Astroword-concert op 5 november.

Scott zou nog bijna 40 minuten zijn doorgegaan met zijn optreden, terwijl al duidelijk was dat veel bezoekers onder de voet waren gelopen met 8 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden tot gevolg.

De muzikant en Astroword-organisatie Live Nation zijn inmiddels geconfronteerd met enkele tientallen claims en in elk geval twee strafrechtelijke onderzoeken naar hun rol in de gebeurtenissen.

Omdat Scott kennelijk waarschuwingen negeerde over wat zich in het publiek afspeelde, nemen de fans afstand van hem door zijn muziek op streamingdiensten als Spotify te boycotten en hem niet meer te laten optreden op festivals. Dat gebeurt met een petitie die inmiddels enkele tienduizenden keren is ondertekend.

Een van de initiatiefnemers van de petitie zegt dat ze zich ‘lichamelijk ziek’ voelt als ze naar muziek van de rapper luistert: “Ik zou willen dat de cancelcultuur zijn werk doet en hem van alle platforms verwijdert. Want alles wat hij heeft gedaan in zijn carrière, elke keuze die hij heeft gemaakt, heeft geleid tot dit moment waarop zoveel mensen hun leven hebben verloren.”

Bron: Independent