Tik om te zoeken

Extra seizoen Married At First Sight: compleet nieuw format

Binnenkort

Extra seizoen Married At First Sight: compleet nieuw format

Vanaf 22 augustus is in Married At First Sight – Match or Mistake bij Videoland weer te zien hoe 14 singles de grote stap wagen met een volslagen vreemde. Ditmaal in een compleet nieuw format, gebaseerd op de Britse en Australische versie van dit programma.

Net als in eerdere seizoenen van MAFS stappen de deelnemers zonder enige kennis van hun toekomstige partner in het huwelijksbootje, maar ditmaal worden zij nietsvermoedend naar dezelfde huwelijksreislocatie gebracht. Uiteraard een heerlijk zomerse bestemming met presentator Carlo Boszhard (foto), maar dit neemt niet weg dat er soms heftige confrontaties volgen als de singles elkaar ontmoeten en er vriendschappen ontstaan.

Samenwoonfase: stay or leave

Eenmaal terug in Nederland worden alle koppels in hetzelfde appartementencomplex ondergebracht en begint na de wittebroodsweken het echte relatiewerk tijdens de samenwoonfase. Er moeten opdrachten worden volbracht die per week gelinkt zijn aan een thema. Pittige gesprekken en emotionele clashes zorgen voor veel ophef tijdens de gezamenlijke diners en andere activiteiten.

In zogenaamde ‘stay or leave-ceremonies’ geven de koppels aan of ze doorgaan met het experiment of willen vertrekken. Ook dit gebeurt in het bijzijn van de gehele groep. Met minimaal 2 leaves mag het koppel vertrekken en in de final vows wordt de definitieve beslissing gemaakt: blijft het stel getrouwd en is er een match, of blijkt het een misser en volgt een scheiding.

Begeleiding door experts

De matches van dit avontuur komen op wetenschappelijke manier tot stand, en uiteraard worden de stellen niet aan hun (liefdes)lot overgelaten. Ze krijgen intensieve begeleiding van vier professionals: (relatie)coach Marianne, matchmaker en psycholoog Lotte, seksuoloog Steven en gedragsbioloog Patrick. Zij ontfermen zich over de singles en staan hen bij in het lief en leed.

Married At First Sight – Match or Mistake is vanaf maandag 22 augustus iedere maandag t/m woensdag te zien bij Videoland.

Voor een voorproefje: check de trailer hieronder.