Tik om te zoeken

Exclusieve editie De Verraders op Videoland

Video

Exclusieve editie De Verraders op Videoland

Vanaf december brengt Videoland een exclusieve versie van De Verraders. Twaalf BN’ers spelen een avontuur vol leugens, manipulatie en psychologische spelletjes. Deze streamingversie wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers. Het format van de kijkcijferhit is inmiddels ook verkocht aan het Amerikaanse NBC en de Britse BBC.   

Het eerste seizoen van dit tv-format, bedacht door Marc Pos en ontwikkeld door idtv en de RTL Creative Unit, was in maart dit jaar te zien bij RTL 4. Inclusief uitgesteld kijken trok het wekelijks gemiddeld 2,1 miljoen kijkers.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL:  “Het is fantastisch dat wereldwijd het succes van De Verraders wordt gezien. Eén van onze speerpunten bij RTL is de ontwikkeling en verkoop van eigen formats en co-creaties. Daar werken we dan ook hard aan binnen onze Creative Unit. Deze verkoop is wederom het bewijs dat die strategie z’n vruchten afwerpt.”

Producent Marc Pos: “Als een idee uitgroeit tot een succesformat en ook nog eens verkocht wordt aan deze partijen, dan kun je alleen maar trots zijn. Jasper Hoogendoorn en ik zijn samen met het creatieve team van RTL de uitdaging aangegaan en dat De Verraders nu het Verenigd Koninkrijk en de VS gaan veroveren, is een droom die uitkomt.”

Namen van deelnemers in de Videoland-versie van De Verraders zijn nog niet bekend gemaakt.