Tik om te zoeken

EO lanceert meidenplatform op YouTube

Video

EO lanceert meidenplatform op YouTube

De EO introduceert het meidenplatform CHICA op YouTube, Instagram en NPO Zapp. Presentatrices Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Anne Appelo gaan met meiden in gesprek over diverse onderwerpen waar zij aan het begin van hun tienertijd mee te maken krijgen.

Opgroeien gaat met vallen en opstaan, juist in de puberteit verandert er van alles zowel in je hoofd als in en aan je lijf. Daarom wil de EO met het nieuwe platform CHICA een veilige plek creëren waar meiden tussen de negen en veertien jaar zich gehoord en serieus genomen voelen.

Openheid over onderwerpen voor meiden

Door vragen te stellen die soms misschien wat spannend zijn en hun eigen ervaringen te delen, geven Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Anne Appelo openheid over belangrijke onderwerpen voor meiden. Anne-Mar: “Al jaren droom ik ervan dat we als EO een plek kunnen bieden waar jonge meiden al hun vragen kunnen stellen en waar ze een goed en eerlijk antwoord kunnen krijgen. Ik weet dat ik daar zelf veel aan had gehad, een plek waar je kunt vragen wat je niet eens aan je moeder of beste vriendin durft te vragen. Hoe gaaf dat nu CHICA zo’n plek kan zijn! Ik wil opgroeiende meiden vertellen: het komt goed, het hoort er allemaal bij en je bent niet alleen!”

Rachel: “Ik voelde me als jong meisje altijd een beetje ‘anders’. Ik droeg gekke kleding, en ik vond andere dingen leuk dan mijn leeftijdsgenootjes. Als volwassene kijk ik met veel meer mildheid naar mezelf als jonge meid. Ik hoop in CHICA een grote zus te zijn voor alle meisjes die zich, net als ik vroeger, een buitenbeentje voelen.”

Nieuwe onderwerpen op Instagram

Elk weekend wordt op Instagram een nieuw onderwerp geïntroduceerd waar het die hele week over zal gaan. Anne Appelo is enthousiast over de thema’s die aan bod komen: “Bij CHICA laten we veel verschillende onderwerpen aan bod komen zoals onzekerheden, ongesteldheid, fashion, jongens, wel of niet erbij horen, intimidatie, haatreacties en nog meer. Ik weet dat ik zelf als kind met een donkere huidskleur en afro-haar heel erg behoefte had aan een gezellige en veilige plek waar je als meisje terecht kan met al je vragen en ervaringen. Ik vind het daarom extra tof en bijzonder dat we nu met CHICA alle jonge meiden in Nederland zo’n plek kunnen bieden.”

Op YouTube spreken de presentatrices iedere maandag met een wisselend meidenpanel en experts over het themaonderwerp van die week. Hieraan werken influencers als Marije Zuurveld, Lisanne Dijkstra, Emma Keuven, Noël van Kleef en Gioia Parijs mee. Elke vrijdag is een aflevering om 18.00 uur bij de EO op NPO Zapp te zien.

Stichting Chris

Om extra expertise in te zetten bij het nieuwe platform werkt de EO onder andere samen met Stichting Chris, die kinderen en jongeren anonieme hulp, steun en advies biedt. Medewerkers van die stichting zijn betrokken bij de moderatie van de reacties en berichten van tieners die binnenkomen bij CHICA. Ook worden tieners doorverwezen naar Stichting Chris wanneer blijkt dat een tiener hulp nodig heeft.