Tik om te zoeken

Emmy-winnares Anna Winger werkt aan nieuwe serie Netflix

Geen categorie

Emmy-winnares Anna Winger werkt aan nieuwe serie Netflix

De Amerikaanse schrijfster en producer Anna Winger, maker van de bekroonde miniserie Unorthodox uit 2020, mag opnieuw voor Netflix een serie ontwikkelen. Het eerste project in haar meerjarige contract wordt Transatlantic, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis in Marseille in 1940.

De serie is gebaseerd op de waargebeurde avonturen van het Emergency Rescue Committee en het boek The Flight Portfolio van Julie Orringer uit 2019. Anna Winger gaat ook deel uitmaken van het Netflixteam Grow Creative, dat opdracht heeft nieuw Europees talent te vinden.

De miniserie Unorthodox won vorig jaar een Emmy voor beste regie en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die onafhankelijkheid zoekt en haar ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in New York verlaat om in Berlijn een nieuw leven te beginnen.

Anna Winger, zelf woonachtig in Berlijn: “Deze stad is een kruispunt voor internationale kunstenaars. Als Amerikaanse die hier woont en werkt, ver van Hollywood, is mijn werk diep geworteld in de lokale cultuur. Ik heb mijn productiemaatschappij Airlift opgericht als een paraplu voor nieuwe samenwerkingen en ik ben blij dat Netflix ons zo’n directe verbinding met het wereldwijde publiek biedt. Dit partnerschap is een kans om voort te bouwen op onze Unorthodox-ervaring en ambitieuze projecten tot stand te brengen.”

Bron: Deadline
Beeld: Joerg Winter