Tik om te zoeken

Eerste Belgische True Crime serie

Video

Eerste Belgische True Crime serie

Eerste Belgische True Crime -Streamz - Play4

Vanaf 16 februari 2022 wordt er wekelijks een Belgisch misdaadverhaal onder de loep genomen in de eerste Belgische True Crime serie, uitgezonden op de streaming zenders Streamz en Play4.

‘True Crime Belgium’ is een unieke 16-delige crime-docureeks met nagelbijtende Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Pakkende getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden, zet je op het puntje van je stoel. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuwe samenwerking met de Belgische ’true-crime’-podcast De Volksjury.

Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek foto -en videomateriaal, dat voor het eerst te zien is in deze bloedstollende reeks. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Wat bezielde de dader? Hoe werd de zaak opgelost en tot welke straf leidde het onderzoek? In deze meeslepende crime-reeks kom je dit allemaal te weten.

‘Nacht van de waanzin’

De docu-reeks start met een (dubbele) aflevering van de ‘Nacht van de waanzin’. Een tot elke verbeelding tartende zaak Osman Calli, een koele seriekiller die in 1 nacht zijn vrouw, zijn zus, zijn ex en haar schoonmama in Gent en in Aalst vermoordde. Twee slachtoffers van de nachtelijke raid overleefden de schietpartij. Eén van de twee slachtoffers betrof een vergissing. Deze man is voor zijn leven gekluisterd aan zijn rolstoel. Ze getuigen openhartig in deze dubbele aflevering.

calli5
calli7

True Crime op Streamz

True crime wordt een belangrijk deel van het aanbod van Streamz in 2022. Zo volgt later dit jaar ook nog de docu-reeks ‘De Sneeuwman’ over moordenaar Michel Stockx.

Vanaf 16 februari op streamingdienst Streamz en ook op Play4.