Tik om te zoeken

Donald Trump werkt aan nieuwe streamingdienst TMTG+

Video

Donald Trump werkt aan nieuwe streamingdienst TMTG+

Donald Trump werkt aan een nieuwe streamingdienst als alternatief voor Netflix en Disney+. De programmering zal bestaan uit ‘blue collar comedy’, familie-entertainment en op geloof gebaseerde shows.

Zijn media- en technologiebedrijf TMTG is onlangs gefuseerd met Digital World Acquisition en hoopt voor het eind van dit jaar goedkeuring te krijgen voor een beursnotering. TMTG heeft een fonds van een miljard dollar van verschillende investeerders en begon eerder dit jaar met het social-mediaplatform Truth Social.

Platform voor conservatieve standpunten

De nieuwe streamingdienst heet TMTG+ en zal “een platform bieden voor conservatieve en/of libertarische standpunten, maar ook ruimte geven aan programma’s die niet aan bod komen op de bestaande grote streamingdiensten”. Ook podcasting maakt deel uit van de plannen. Wel voegt TMTG toe dat “ondanks de politieke aard van het platform, de streamingdienst van plan is entertainment te bieden gewoon omwille van het entertainment. TMTG+ zal de makers van films, series en studioprogramma’s niet censureren, noch zal zij eisen dat de programmering een bepaalde politieke ideologie moet uitdragen”.

Acute behoefte aan kwaliteitsprogramma’s

Ook zegt het bedrijf dat de keuze voor TMTG+ is gebaseerd op “een acute behoefte aan kwaliteitsprogramma’s die hun kijkers niet de les lezen of slechts één aanvaardbare benadering van een onderwerp presenteren. Entertainers en makers zijn vaak de drijvende krachten achter veranderingen in onze samenleving geweest. Grote mediaconglomeraten worden steeds monolithischer in hun opvattingen, waardoor degenen die het niet eens zijn met het heersende verhaal, worden geschrapt. TMTG gelooft dat het omarmen van verschillende perspectieven TMTG+ zal onderscheiden in de huidige overvolle media- en entertainmentmarkt.”

Het verdienmodel zal vergelijkbaar zijn met dat van Netflix, Prime Video of Disney+.

Bron: Decider