Tik om te zoeken

Documentairereeks over OnlyFans bij Streamz

Geen categorie

Documentairereeks over OnlyFans bij Streamz

Dit najaar brengt Streamz de 4-delige serie OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid over de wereld van het fenomeen OnlyFans. Dit social mediakanaal is vooral bekend om de weinig verhullende beelden die makers publiceren.

OnlyFans ontstond in 2016 als een platform waar artiesten exclusieve content tegen betaling aan hun fans konden aanbieden. Wereldwijd proberen gewone vrouwen en mannen nu geld te verdienen met het plaatsen van berichten op OnlyFans. Het platform is dé nieuwe trend onder influencers en realitysterren die zich tegen betaling letterlijk bloot geven aan hun fans. Tijdens de coronacrisis is het platform gaan boomen, maar wie zijn de mensen achter deze foto’s eigenlijk?

Waarom kiezen zij ervoor zich bloot te geven?

Regisseur & documentairemaker Cheeru Mampaey richt de camera’s op 10 Vlaamse OnlyFans content creators. Waarom kiezen zij ervoor om zichzelf letterlijk bloot te geven tegen betaling? Wat zijn de gevaren, waar liggen hun grenzen en waarom is dit voor hen een droom job? Verdienen ze echt de astronomische bedragen waarover wordt gesproken in de media? Wat vinden hun vrienden en familie van hun gekozen carrièrepad en wat kunnen de gevolgen van de foto’s zijn voor hun verdere leven? Ook de kant van de fans wordt belicht, want waarom zou je betalen voor pikante foto’s als je deze ook gratis kan vinden op het internet?

“Toen ik pas over OnlyFans hoorde was ik direct gefascineerd en ik wilde ik vooral uitzoeken wat de makers drijft om te kiezen voor deze content te verkopen op dit platform.” zegt maker Cheeru Mampaey.

De cast van de docureeks bestaat uit realityster en influencer Jamecia Baker (Ex on the beach), realityster en influencer Yana Daems (Temptation Island), realityster en influencer Megan Desaever (foto;Temptation Island), het koppel Jonie & Aaron, die 7 jaar samen zijn en stopten met hun werk om zich toe te leggen op OnlyFans, model, en studente boekhouding Zoë Coeckaerts, porno-producente Elise Van Vlaanderen en anderen.

Beeld: Het Konijn