Tik om te zoeken

Dit zijn de aardigste streaming innovaties van de CES-beurs

Backstage

Dit zijn de aardigste streaming innovaties van de CES-beurs

Afgelopen week onthulden techreuzen talloze nieuwe ontwikkelingen en gadgets tijdens de jaarlijkse CES-beurs in Las Vegas. We zochten de interessantste producten rond streaming voor je bij elkaar.

LG brengt de dokter op je tv

LG health

Fabrikant LG ontwikkelt dit jaar een gezondheidsplatform op haar nieuwe tv-modellen. Naast workouts die vanuit LG’s eigen fitness app naar de tv’s worden gestreamd, kun je ook afspraken maken voor een (tele)consult door artsen, tandartsen of apothekers. De afspraken plan je via de app en een QR-code op een smartphone. Vooralsnog werkt LG samen met het platform Independa in de VS. Er is nog geen informatie bekend over de uitrol op andere continenten.

Bluetooth speaker op zonne-energie

Exeger speaker

Draadloze Bluetooth speakers zijn al flink ingeburgerd en nu rukken ook de draagbare varianten op. Probleem is wel de beperkte accuduur van de draagbare luidsprekers. De techbedrijven Exeger en Mayht hebben nu een prototype ontwikkeld van een speaker die op zonne-energie werkt. Het is uitgerust met zogeheten Powerfoyle materiaal dat elke lichtbron kan omzetten in energie. Dat maakt de luidspreker zelf-opladend, of je nu binnen of buiten bent. Binnenin de speaker is ook een innovatie te vinden, want het model bevat een nieuw soort driver met een dubbel membraan. Volgens de ontwikkelaars evenaart deze driver hte vermogen van een tien keer zo grote speaker.

Hoofdtelefoon die je niet op je hoofd zet

Noveto

De Noveto N1 is een kleine soundbar die het geluidseffect geeft alsof je een hoofdtelefoon op hebt. Het slimme apparaat straalt ultrageluid uit dat kleine ‘geluidszakjes’ vormt net buiten je oren. Daardoor hoor je muziek en stemmen zonder dat je een koptelefoon draagt of mensen om je heen stoort.

Video streamen op elk oppervlak

Samsung freestyleSamsung heeft de Freestyle ontwikkeld, een lichtgewicht projector, sfeerverlichting en slimme speaker ineen. In nagenoeg elke ruimte kun je video streamen op bijvoorbeeld tafels, muren, plafonds of vloeren. Het tot 100 inch geprojecteerde beeld past zich automatisch aan, omdat de Freestyle 180 graden kan draaien. De ingebouwde dubbele subwoofer zendt geluid uit in 360 graden, wat volgens Samsung een geluidservaring van bioscoopkwaliteit oplevert.

Volvo brengt YouTube in de auto

Auto’s van Volvo die op het besturingssysteem Android Automotive van Google draaien, kunnen binnenkort ook YouTube video’s afspelen (foto boven). Uit veiligheidsoverwegingen kan dat trouwens alleen wanneer de auto stilstaat, dus bijvoorbeeld tijdens het opladen van de elektrische auto of op een parkeerplaats. Het streamen van de video’s gebeurt op het grote scherm in het midden van het dashboard en is vooralsnog kosteloos. Volvo zegt de functie dit jaar te zullen uitrollen.