Tik om te zoeken

Disney+ zit Netflix op de hielen

Backstage

Disney+ zit Netflix op de hielen

Disney+ groeide in het afgelopen kwartaal sneller dan verwacht. De streamingdienst kreeg er 12,1 miljoen abonnees bij en heeft nu in totaal ruim 164 miljoen gebruikers. Wel blijft de dienst nog in de rode cijfers. 

Disney+ groeide in het afgelopen kwartaal sneller door dan verwacht. De streamingdienst kreeg er 12,1 miljoen abonnees bij en heeft nu in totaal ruim 164 miljoen gebruikers. Omdat Disney de abonnees van haar andere diensten Hulu en ESPN+ (alleen beschikbaar in de VS) optelt bij dat van Disney+, heeft het nu 235 miljoen abonnees. Concurrent en marktleider Netflix groeide in het vorige kwartaal met 2,4 miljoen abonnees en telt op dit moment 223 miljoen abonnees.

Disney+ blijft nog wel in de rode cijfers. De streamer leed een verlies van ruim 1,47 miljard dollar. Vorig jaar was dat in hetzelfde kwartaal nog 630 miljoen dollar. Per abonnee op de Amerikaanse thuismarkt daalden de inkomsten met ruim 10 procent.

Disney+ zegt dat het begin 2024 winstgevend moet worden. Dat gebeurt onder meer door hogere abonnementsprijzen en een abonnement met advertenties. Deze laatste variant wordt 8 december gelanceerd.