Tik om te zoeken

Disney en Sony sluiten streamingdeal oudere films

Backstage

Disney en Sony sluiten streamingdeal oudere films

Disney brengt honderden oudere films van Sony Pictures Entertainment naar streamingplatforms als Disney+ en Hulu. Tot de collectie behoren onder meer Jumanji (foto) en Spider-Man. 

Disney gaf twee jaar geleden al 71,3 miljard dollar uit voor de overname van  om de film- en tv-studio 20th Century Fox, maar heeft nog meer titels nodig om te kunnen blijven concurreren met Netflix, Amazon en andere streamingdiensten. Sony, dat uitgroeide tot een van Hollywoods grootste producenten, is voor Disney een ideale partij omdat het zelf geen streamingplatform beheert.

Naast toegang tot het Sony-portfolio van oudere films op de eigen streaming services kan Disney de films ook vertonen op traditionele tv-stations als ABC, en National Geographic.

3 Miljard dollar over vijf jaar

Eerder deze maand kondigde Sony ook al een aparte filmdeal met Netflix aan. De twee deals samen leveren over een periode van vijf jaar naar schatting 3 miljard dollar op voor Sony.

Disney mag de oudere titels van Sony al vanaf juni opnemen in de streaming bibliotheek. Nieuwere films en tv-series worden vanaf volgend jaar eerst in een periode van 18 maanden door Netflix aangeboden, en vanaf eind 2023 toegevoegd aan het portfolio van Disney.

“Deze baanbrekende overeenkomst bevestigt opnieuw de unieke en blijvende waarde van onze films voor filmliefhebbers,” aldus Keith Le Goy, Sony’s president voor wereldwijde distributie en netwerken. “Deze deal bekrachtigt een belangrijk onderdeel van onze strategie, namelijk het maximaliseren van de waarde van elk van onze films, door ze beschikbaar te maken voor consumenten over alle beschikbare media.”

Bron: LA Times / Streaming Magazine