Tik om te zoeken

Diggy Dex in eerste EO-podcast Tekstuele voorlichting

Audio en podcasting

Diggy Dex in eerste EO-podcast Tekstuele voorlichting

De Amersfoortse rapper Diggy Dex is de eerste gast in de nieuwe EO-podcast Tekstuele Voorlichting. Hierin bespreekt Radio 2-dj Martine ten Klooster met hulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda wekelijks een betekenisvolle tekst. In gesprek met de artiest ontdekken ze uit welk hart de woorden van een nummer komen en wat ze betekenen.

In de komende uitzendingen spreken Martine en Matthijn met onder andere Lucky Fonz III, Stephanie Struijk en Van Dik Hout. De titel Tekstuele Voorlichting is bij de vaste luisteraar van Martines zondagmiddagprogramma Martine in de middag op NPO Radio 2 al bekend. In dit programma is het al een vast item en vanaf nu is het ook een podcast die wekelijks online komt.

Dat zoeken naar betekenis in teksten, is iets dat Martine als kind al deed: “Ik had een hele map met geprinte teksten. Deze podcast past bij wat ik leuk vind, het komt echt voort uit oprechte interesse”, vertelt Martine.

“Ik las vroeger al de teksten uit het CD-boekje mee. En om het samen met Matthijn te maken, geeft een extra dimensie. Hij is zelf tekstschrijver, een vakman die weer op een hele andere manier naar teksten kijkt. Ik heb een natuurlijke klik met hem. Die vibe hoor je terug in de podcast, dat maakt het óók leuk om naar te luisteren als je een artiest niet kent. We vinden elkaar in de interesse in de muziek, in net dat diepere laagje. In de teksten die we uitzoeken voor Tekstuele Voorlichting zit vaak zingeving. Waarom raakt of resoneert een tekst?”

De eerste aflevering met Diggy Dex is te beluisteren via deze pagina.