Tik om te zoeken

Deventer Mediazaak is beste podcast van dit jaar

Podcast

Deventer Mediazaak is beste podcast van dit jaar

De Deventer Mediazaak heeft de Dutch Podcast Award  gewonnen voor beste podcast van het jaar. Maker Annegriet Wietsma kreeg de award uitgereikt tijdens de finale van dit initiatief van BNR Nieuwsradio.

De winnende podcast is gebaseerd op het boek van journalist Bas Haan. Het gaat over de rol die media hebben gespeeld in de nasleep van de moord op de weduwe Wittenberg. Belangrijke rollen in de zesdelige podcastreeks zijn weggelegd voor opiniepeiler Maurice de Hond en Michael de Jong, ook bekend als ‘de klusjesman’.

Prettige voice-over en echte cliffhangers

De jury koos deze inzending omdat “de podcast ontzettend goed in elkaar steekt. Met een prettige voice-over, een spanning die slim wordt opgebouwd en echte cliffhangers ontbreken niet. Een meer dan terechte winnaar!’

De afgelopen weken zijn ruim 100.000 stemmen uitgebracht op 45 genomineerde podcasts. Dat waren er bijna twee keer meer dan een jaar geleden. Deze publieksstemmen telden voor 70% mee in de eindscore, de andere 30% kwam van een jury. Dit leverde negen categoriewinnaars op, waaronder die van beste host.

“Ode aan de podcast”

“Hiermee kijken we terug op een erg succesvolle editie van de Dutch Podcast Awards. Dit zijn duidelijk de awards die je als podcastmaker wilt winnen”, aldus BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark. “Met de Dutch Podcast Awards geeft BNR Nieuwsradio een ode aan de podcast en biedt het makers een podium.”

De Dutch Podcast Awards had dit jaar negen categorieën. De winnaars per categorie zijn:

Nieuws & Opinie: The Gygs
Media & Cultuur: De Lesbische Liga
Lifestyle & Maatschappij: Marc-Marie & Aaf vinden iets
Tech & Wetenschap: De Universiteit van Nederland
Verhalend: De Deventer Mediazaak
Sport: F1 aan Tafel
Zakelijk: Hoeveel ben ik waard?
Brandstory: Below The Radar, Above Yourself
Beste host: Bastiaan Meijer, Podbast

Bron: BNR Nieuwsradio