Tik om te zoeken

Deezer blijft vooralsnog muziek Bilal Wahib streamen

Audio

Deezer blijft vooralsnog muziek Bilal Wahib streamen

Streamingplatform Deezer ziet nog geen aanleiding de muziek van Bilal Wahib te boycotten na de ophef over de Instagram-actie waarin hij, samen met zijn collega Oussama Ahammoud een minderjarige jongen tegen betaling vroeg zijn geslachtsdeel te tonen. Wel volgt een intern onderzoek en zal het afhankelijk van de uitkomst maatregelen nemen.

De Nederlandse radiostations QMusic, SLAM! en de NPO-radiozenders NPO 3FM en FunX besloten de muziek van Wahib te boycotten. De Facebook- en Instagram-accounts van Wahib en Ahammoud zijn inmiddels permanent verwijderd. Zij mogen ook nooit meer een account aanmaken.

Interne beoordelingsprocedure

Deezer, na Spotify ’s werelds grootste audio-streamingdienst, zegt in antwoord op vragen van Streaming Magazine: “We hebben de zaak voorgelegd aan onze interne beoordelingsprocedure en zullen afhankelijk van de uitkomst de nodige maatregelen nemen. Wij hebben in dit stadium nog geen verdere informatie.”

Wel voegt de woordvoerder van Deezer toe: “Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie, geweld of haat tegen individuen of groepen op grond van ras, religie, geslacht, seksualiteit of andere factoren. We hebben een strikt proces om te controleren op illegale inhoud en deze van ons platform te verwijderen, terwijl we ervoor zorgen dat we de vrijheid van meningsuiting niet beperken, ongeacht onze persoonlijke mening over een bepaalde artiest of kwestie.”

Spotify en andere services blijven ook aanbieden

Streaming-concurrrenten Spotify, Apple Music en Tidal onderkennen de situatie, maar onthouden zich van commentaar en blijven vooralsnog de content van Wahib aanbieden.

Verschillende mediapartijen besloten al afstand te nemen van de actie van Wahib. Zijn platenlabel Top Notch bevroor alle activiteiten. Ook NPO Zapp heeft de medewerking aan het programma Teenage Boss stilgelegd. Eerdere afleveringen van dit programma zijn inmiddels verdwenen uit het online archief.