Tik om te zoeken

De toekomst is aan de streamende dokter

Technologie Backstage

De toekomst is aan de streamende dokter

Als er al een positieve kant is aan de pandemie, dan is het de wijdverspreide invoering van telegeneeskunde. COVID-19 heeft niet alleen de digitale transformatie van de gezondheidszorg versneld, het heeft ook geholpen om deze te normaliseren. Zorgverleners werden gedwongen patiënten te behandelen terwijl ze sociale afstand beoefenden, en virtuele doktersbezoeken namen een hoge vlucht.

Forrester schat dat er alleen al tegen het einde van 2021 één miljard telehealthbezoeken in de VS zullen plaatsvinden. Patiëntmonitoring op afstand en het internet van medische dingen (IoMT) blijven snel groeien, aangezien veel bedrijven in de gezondheidszorg zich hebben gehaast om te innoveren in deze moeilijke tijden.

Professionals in de gezondheidszorg zullen gebruik blijven maken van streamingtechnologie om de manier waarop ze patiënten behandelen en met hen communiceren te moderniseren – en tegelijkertijd de interne opleiding en kennisdeling te verbeteren. Een rapport van Deloitte voorspelt dat het percentage virtuele videobezoeken aan artsen “zal stijgen tot 5% wereldwijd in 2021, tegenover een geschatte 1% in 2019.” Deloitte voegde eraan toe dat consumenten een beter begrip hebben gekregen van videobellen-apps, vooral senioren.

Er zijn ook volop mogelijkheden om telegeneeskunde uit te breiden van artsen naar eerstehulpverleners en patiënten. Op video gebaseerde telegezondheidsvoorzieningen zullen in een cruciale maatschappelijke behoefte voorzien en het nieuwe normaal definiëren. Tegelijkertijd zullen observatie en opleiding van chirurgie op afstand deskundigen op elke locatie in staat stellen de sector sneller vooruit te helpen.