Tik om te zoeken

De Luistermap: podcasts voor senioren

Audio en podcasting

De Luistermap: podcasts voor senioren

De Luistermap.nl is het eerste platform in Nederland met podcasts voor senioren. Het is een initiatief van ouderenplatform UP!, het Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Luisteraars kunnen kiezen uit thema’s als geschiedenis, misdaad, seks en intimiteit, cultuur of liefde. Onder het motto ‘Luister verhalen die ertoe doen als je ouder wordt’ zijn er podcasts te vinden rondom Adres Onbekend, het Radio Danspaleis met onder meer Carry Tefsen en Tineke Schouten, maar ook omgaan met de dood of de serie ‘Mijn oma de soldaat’.

De bibliotheek met podcasts wordt blijvend aangevuld. De non-profit organisaties die De Luistermap hebben geïntroduceerd, willen een bijdrage leveren aan een prettige oude dag. UP! brengt met publieksprogramma’s ouderen met elkaar in gesprek over persoonlijke en schurende onderwerpen, het Jo Visser fonds stimuleert innovatie in de zorg en Leyden Academy on Vitality and Ageing is het wetenschappelijk instituut op het gebied van ouder worden met uiteenlopend onderzoek.