Tik om te zoeken

Dawson’s Creek terug bij Streamz

Video

Dawson’s Creek terug bij Streamz

De in de jaren negentig razend populaire tv-serie Dawson’s Creek keert terug, maar nu bij streamingdienst Streamz. Vanaf 16 juni zijn alle zes seizoenen van de baanbrekende tienerserie opnieuw beschikbaar. 

Wie de dertig is gepasseerd, moet Dawson’s Creek bekend voorkomen. De tienerserie werd van 1998 tot en met 2003 uitgezonden en was voor die tijd qua onderwerpen vooruitstrevend. Er werd openhartig gepraat over relaties en seks, de serie toonde de eerste kus tussen twee mannen op een Amerikaans tv-netwerk, en de driehoeksrelatie tussen de (jonge) hoofdrolspelers was spraakmakend.

Tieners worstelen zich door het volwassen-worden

Dawson’s Creek speelt zich af in het kleine dorpje Capeside waar tieners worden gevolgd die zich door het volwassen-worden heen worstelen. Dat geldt vooral voor de introverte 15-jarige Dawson Leery (James Van Der Beek), Joey Potter (Katie Holmes) en de rebelse Pacey (Joshua Jackson).

Als beste vrienden sinds hun kindertijd staan ze op het punt om een verwarrende tijd in het leven in te stappen waar niets is zoals het was en niets is zoals het lijkt. De vriendschap tussen hen verandert als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de beeldschone Jen Lindly (Michelle Williams).

Piepjonge acteurs werden Hollywoodsterren

De laatste aflevering van Dawson’s Creek is al meer dan 17 jaar geleden uitgezonden en was in de 90’s zowel internationaal als in Nederland en Vlaanderen een grote hit. De reeks werd in Amerika gezien als de langverwachte opvolger in het tv-genre waar Beverly Hills 90210 mee was gestart. De fans werden samen volwassen met de toen piepjonge acteurs die later grote Hollywoodsterren werden.

De seizoenen 1 tot en met 4 van zijn vanaf 16 juni 2021 beschikbaar op Streamz en Streamz+, seizoen 5 vanaf 21 juli 2021 en seizoen 6 volgt later dit jaar.

Kijk hieronder naar de trailer van Dawson’s Creek: