Tik om te zoeken

CNN streamt concert Central Park NYC wereldwijd

Video

CNN streamt concert Central Park NYC wereldwijd

CNN verzorgt op 21 augustus de wereldwijde livestream van het We Love NYC: The Homecoming Concert vanuit Central Park in New York. Naast Bruce Springsteen, LL Cool J, en Elvis Costello zijn optredens gepland van onder meer Andrea Bocelli, Carlos Santana en het New York Philharmonic. 

Met het concert viert de stad de ‘comeback’ na de coronapandemie. Concertbezoekers moeten een bewijs van inenting kunnen tonen. Burgemeester Bill de Blasio: “We willen dat dit een concert voor de mensen wordt. Maar ik wil ook duidelijk zijn: het moet een veilig concert worden. Het moet een evenement zijn dat ons helpt verder te gaan met het herstel van de stad.”

In de line-up staan ook artiesten en muzikale iconen uit een aantal tijdperken, genres en stijlen, onder wie Earth, Wind & Fire, Wyclef Jean, Barry Manilow, Paul Simon, Jennifer Hudson en Patti Smith.

Producer Clive Davis: ‘Onvergetelijk concert’

Muziekproducer Clive Davis, afkomstig uit Brooklyn, werkt al sinds mei aan het concert: “Als geboren, getogen en echte New Yorker weet ik maar al te goed hoe veerkrachtig we zijn en hoe New York altijd terugkomt,” zei Davis. “En ja, we komen terug. Ik kan me geen toepasselijker manier voorstellen om dit te vieren dan een onvergetelijk concert op de meest bijzondere plek ter wereld: het Great Lawn in Central Park.”

De show begint om 17.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd).

Bron: NYT