Tik om te zoeken

CNN+ lanceert in VS op 29 maart, daarna wereldwijd

Backstage

CNN+ lanceert in VS op 29 maart, daarna wereldwijd

Op 29 maart lanceert CNN de nieuwe streamingdienst CNN+, een kanaal met veel nieuwe journalistieke content. De introductie vindt eerst plaats in de VS en zal in de loop van dit jaar wereldwijd beschikbaar zijn.

Het streamingplatform is bedoeld als aanvulling op de CNN-app en bevat actuele nieuwsitems, interactieve live-programma’s, films en series. Een paar van de aangekondigde programma’s zijn Big Picture met Sara Sidner, Who’s talking to Chris Wallace en The Source met Katie Hunt. Ook zijn er wekelijkse shows met onder anderen Christiane Amanpour, Don Lemon en Anderson Cooper. Daarnaast zijn series gepland als Dionne Warwick: Don’t make me over en The Land of Giants: Titans of Tech.

CNN+ start met een introductietarief van $2,99 per maand bij aanmelding in de eerste vier weken, daarna kost een abonnement $5,99 per maand of $ 59,99 per jaar.

Ook wordt inmiddels gesproken over bundeling van CNN+ met HBO Max, dat onlangs in Nederland als zelfstandige dienst werd geïntroduceerd.

CNN+ is te zien op Smart TV-systemen als Apple TV, Google TV, Amazon Fire TV en Android TV, maar ook op tablets, laptops, gaming consoles en smartphones.

Bron: CNN