Tik om te zoeken

Churandy Martina bij Videoland in aanloop naar de Spelen

Video

Churandy Martina bij Videoland in aanloop naar de Spelen

Churandy Martina begint aan zijn laatste Olympische Spelen. De sprinter met ‘de beroemdste glimlach van Nederland’ liet zich maandenlang dicht op de huid volgen voor de Videoland-documentaire Churandy – De eindsprint’.

Op weg naar de uitgestelde Spelen van Tokio laat de streaming-documentaire zien dat de beste Nederlandse en Antilliaanse sprinter aller tijden zichzelf tot het uiterste drijft voor Olympische kwalificatie op ‘zijn’ 200 meter. Churandy zette Nederland de afgelopen twee decennia op de wereldkaart in de atletieksport.

Churandy De Eindsprint 05Daarnaast is Martina te zien in zijn persoonlijke omgeving. Zijn eerste trainer Wendell Prince, Gertha Daal, zijn moeder en zijn huidige trainer Bart Bennema kijken terug op Churandy’s sportcarrière en leven tot nu toe. Maar ze kijken ook vooruit naar de Olympische Spelen. Hoe vergaat het de 37-jarige Churandy in Nederland? Ver weg van zijn familie op Curaçao kijkt de atleet terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn loopbaan. En stiekem droomt Martina van een vervolg van zijn carrière na de Spelen, maar het is de vraag of gaat lukken.

Churandy – De Eindsprint is vanaf vrijdag 23 juli te zien bij Videoland.