Tik om te zoeken

Chin en Vogelenzang in jury nieuw seizoen Holland’s Next Top Model

Binnenkort

Chin en Vogelenzang in jury nieuw seizoen Holland’s Next Top Model

Guillaume Philibert Chin, founder en mede-eigenaar van het streetwear label Filling Pieces en de Nederlandse fashionfotograaf Philippe Vogelenzang zitten in de nieuwe jury van het dertiende seizoen van Holland’s Next Top Model, te zien vanaf 5 september bij Videoland.

Zij complementeren de jury naast voormalig topmodel Yolanda Hadid. Onder leiding van presentatrice Loiza Lamers, zelf winnares van het 10e seizoen van de wereldwijd bekende modellenwedstrijd, gaan ze op zoek naar Hollands Next Top Model 2022. De juryleden brengen ieder hun eigen expertise, kennis en ervaring mee en vormen daarmee een perfecte en verrassende match.

HNTM verandert mee met modewereld

Hollands Next Top Model is na een pauze van drie jaar terug van weggeweest. De modewereld is aan het veranderen en ‘HNTM’ verandert daarom dit seizoen mee. Het huidige modebeeld kenmerkt zich door steeds meer diversiteit, in zowel de fashion magazines, grote campagnes als op de internationale runways. Videoland: “Voor dit nieuwe seizoen zijn dertien talenten geselecteerd die een representatie zijn van die veranderingen. Iedere week moeten zij bewijzen alles in huis te hebben om het ver te kunnen schoppen in de mode-scene. Ze gaan samenwerken met de beste fotografen van Nederland en maken kennis met de grootste namen uit de fashionwereld. Slechts één van hen gaat uiteindelijk naar huis met de felbegeerde titel.”

Chin: “Gelijke kansen voor iedereen”

Als founder en creatief directeur van Filling Pieces heeft Guillaume een passie voor mode en met zijn streetstyle label weet hij precies wat er speelt in de modewereld, waardoor hij de kneepjes van het vak kent en als geen ander weet waar een model aan moet voldoen. “Als student kon ik me geen fashion items veroorloven, dus de enige optie was om zelf aan de slag te gaan om mijn visie tot leven te wekken. Nu run ik een internationaal succesvolle fashionbrand dat staat voor gelijke kansen voor iedereen, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. En dat is waar dit nieuwe seizoen van HNTM natuurlijk ook voor staat, dus ik ben heel trots dat ik daar onderdeel van mag zijn”.

Vogelenzang: “Op zoek naar iets iconisch”

Philippe Vogelenzang is in vijftien jaar uitgegroeid tot internationaal gerenommeerde fotograaf, die internationale sterren als Yoko Ono, Christiano Ronaldo en Lara Stone voor zijn lens had. “Het allermooiste aan mijn baan als fashionfotograaf is dat ik de wereld over mag reizen om samen te werken met de beste mensen uit het vak. Ik heb honderden mensen voor mijn lens gehad en allemaal zijn ze anders. Bij ieder van hen ben ik op zoek naar iets iconisch. Ik ben klaar om dat te gaan vinden in deze competitie.” Samen met mede-juryleden Yolanda Hadid en Loiza Lamers beoordelen zij wekelijks vanuit hun eigen perspectief en vakkennis welk model alles in huis heeft om Hollands Next Top Model 2022 te worden.