Tik om te zoeken

CEO van Nvidia blijkt virtuele replica

Technologie

CEO van Nvidia blijkt virtuele replica

Nvidia, maker van onder meer grafische processors voor streaming-gameconsoles, heeft haar expertise laten zien door ceo Jensen Huang in een levensechte computeranimatie te veranderen. Dat gebeurde tijdens een recente speech. Van het digitaliseringsproces is nu een video gemaakt. 

De kijkers naar de jongste GTC conferentie van Nvidia hadden niet door dat Huang in delen van zijn keynote feitelijk niet zelf bewoog en sprak, maar een virtuele replica die werd geanimeerd met behulp van kunstmatige intelligentie. Het lichaam van de topmanager, zijn bewegingen en spraak werden eerder gedigitaliseerd met een groot aantal camera’s. Zelfs zijn privé-keuken, sinds het begin van de coronapandemie de vaste plek voor het toespreken van klanten en investeerders, werd digitaal opgeslagen en bewerkt.

De replica is zo indrukwekkend dat niet duidelijk is in welk deel van de speech de virtuele Huang is te zien, maar het vermoeden is dat vanaf dit punt in de video de computer het overnam.

AI-magie

“Om een virtuele Jensen te creëren, deden teams een volledige gezichts- en lichaamsscan om een 3D-model te creëren, trainden vervolgens een AI om zijn gebaren en uitdrukkingen na te bootsen en pasten wat AI-magie toe om zijn kloon realistisch te maken,” schreef Nvidia in een blog over het maakproces. “De digitale Jensen werd vervolgens in een replica van zijn keuken neergezet. Die keuken werd vervolgens digitaal uit elkaar gehaald om ons nieuwe platform Omniverse. Hierdoor werd de kijker verrast en vroeg zich af hoeveel van de keynote echt was, of gerenderd.”

Bekijk hieronder de video over hoe de digitale Nvidia-ceo werd gemaakt.