Tik om te zoeken

Carolien Borgers over Nederpop in nieuwe podcastserie AVROTROS

Podcast

Carolien Borgers over Nederpop in nieuwe podcastserie AVROTROS

Presentatrice Carolien Borgers praat in de nieuwe AVROTROS-podcastserie De Nederpopcast met vrouwelijke artiesten over de geschiedenis van de Nederpop. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schöne en Eefje de Visser.

In het eerste seizoen van deze podcast bekijkt ze de muziekwereld vanuit het perspectief van de vrouwelijke artiest. Ze spreekt openhartig met zangeressen van verschillende generaties over hoe het is om als jonge vrouw volwassen te worden in de wereld van de Nederlandse popmuziek.

Dromen, teleurstellingen, successen

Hoe is het om als jonge vrouw dromen waar te maken in een mannenwereld? Waar liepen zij tegenaan toen hun dromen werkelijkheid werden? En is dat door de jaren heen veranderd? Borgers spreekt met de  zangeressen over hun dromen, teleurstellingen, successen én de schaduwkant van de muziekwereld. Aan de hand van anekdotes wordt de huidige tijd afgezet tegen het verleden. Nederpop-deskundige Tim Treffers vult iedere aflevering aan met extra verdieping en fragmenten uit de verschillende decennia.

Carolien Borgers: “Ik vind het bijzonder om te ontdekken hoeveel de verschillende generaties zangeressen met elkaar gemeen hebben, maar ook hoeveel er is veranderd in de laatste jaren. Het is heel waardevol om zo openhartig te spreken over onderbelichte thema’s in de muziekwereld.’’

Imca Marina bijna tuinarchitecte

In de podcast worden onthullingen gedaan over het leven in de schijnwerpers. Edsilia Rombley vertelt over haar onzekerheid die ze lang had over haar stem, Fay Lovsky deelt voor het eerst haar pijnlijke verhaal over een stalker en we horen hoe Imca Marina bijna tuinarchitecte was geworden. Zangeres Linde Schöne vertelt openhartig hoe belangrijk het is om in de muziekwereld sterk in je schoenen te staan. “Alles waar ik ooit onzeker over ben geweest, is gebruikt om me te manipuleren.”

De 6-delige Nederpopcast is vanaf 14 september te beluisteren in iedere podcast-app.