Tik om te zoeken

Brussel start opleiding tot YouTuber voor werkzoekenden

Backstage

Brussel start opleiding tot YouTuber voor werkzoekenden

Als eerste overheidsinstelling introduceert het Brussels Gewest in België een opleiding tot YouTuber voor werkzoekenden. Volgens de minister van Werk is video de toekomst voor bedrijfscommunicatie.

De gratis opleiding wordt ontwikkeld in samenwerking met StartupVie, een onlinemedium over start-ups. Deelnemers leren hoe ze een camera moeten gebruiken, hoe streaming en videomontage in z’n werk gaat, maar ook over de beginselen van digitale marketing. De opleiding start in september, duurt twaalf weken en eindigt met een stage bij een start-up.

Bruxelles Formation, het Franstalige opleidingscentrum van het Brussels Gewest, richt zich op mensen die een eigen YouTube-kanaal willen starten of video’s voor bedrijven willen maken.

“Video is meer dan een gimmick, het is de toekomst van de bedrijfscommunicatie”, zegt Bernard Clerfayt, de Brusselse minister van Werk. “Deze nieuwe geavanceerde opleiding beantwoordt aan een steeds groeiende vraag in de markt en opent nieuwe loopbaanmogelijkheden voor werkzoekenden.”

Bron: Datanews / Nieuwsblad.be