Tik om te zoeken

‘Blijven slapen’ dit jaar meest gestreamd op Spotify

Audio en podcasting

‘Blijven slapen’ dit jaar meest gestreamd op Spotify

Spotify brengt het jaarlijkse overzicht Wrapped, waarin gebruikers kunnen zien welke muziek en podcasts zij het afgelopen jaar het meest hebben gedraaid. Justin Bieber is de meest gestreamde artiest. Blijven Slapen van Snelle en Maan is in 2021 het meest gestreamde nummer en het album Lars van Snelle bleek favoriet onder de Nederlandse gebruikers.

Ook dit jaar jaar staan de Nederlandse top 25 veel artiesten van eigen bodem. Zo hebben onder andere Suzan en Freek, Maan en Ronnie Flex een plek weten te bemachtigen binnen de top 25. Ook bleven Nederlandse Spotifygebruikers fan van de hiphop en popmuziek van eigen bodem.

De populariteit van podcasts blijft onbetwist. Dit jaar eindigt nieuwkomer Geuze & Gorgels op de eerste plaats. Vorig jaar was dit nog het trio van Man, Man, Man de podcast. Die zijn nu op een respectievelijke tweede plek terecht gekomen, gevolgd door de Zelfspodcast.

De meeste gestreamde artiest wereldwijd is opnieuw Bad Bunny. Taylor Swift bleek ook weer zeer populair en eindigt op de tweede plek. Het meest gestreamde nummer is Drivers license van Olivia Rodrigo.

De 2021 Wrapped hub is vanaf vandaag beschikbaar op Spotify en is te vinden in de app onder de tab ‘zoeken’.