Tik om te zoeken

Beleef de geschiedenis van Nederland in podwalks

Audio en podcasting

Beleef de geschiedenis van Nederland in podwalks

De NTR start op 2 februari de tv-serie Het Verhaal van Nederland. Acteur en verteller Daan Schuurmans neemt je op tv in tien boeiende verhalen mee door de ontstaansgeschiedenis van ons land. Nieuw is dat je die verhalen ook zelf kunt beleven in ‘podwalks’ door steden en gebieden die een rol speelden in de historie van het land.

De podwalks zijn 10 gps-gestuurde historische wandelverhalen verspreid over heel Nederland. Daan Schuurmans laat je op locatie de geschiedenis beleven, van de ijstijd tot aan de Tweede Wereldoorlog. Hij vertelt wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Dat gebeurt aan de hand van sporen in het landschap, zoals gebouwen, archeologische vondsten en karakteristieke kenmerken. Je hoort welke rol de bewoners van toen hadden: de helden, schurken maar ook het ‘gewone’ volk. En wat de gevolgen daarvan zijn voor ons land zoals wij het nu kennen. Door de koppeling met gps weet Daan precies waar je bent. Hij vertelt je waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

Luisteren op locatie

De audiotours zijn te beluisteren via de podwalk-app Het verhaal van Nederland. De app moet eerst worden gedownload  voordat je kunt gaan wandelen. Hiervoor heb je een smartphone nodig en een koptelefoon/oortjes. In de app zie je waar de podwalks zijn, kun je de routes bekijken en van elke wandeling een stukje beluisteren. Omdat de app gps-gestuurd is, kun je de hele audiotour pas luisteren op locatie. Ga daarvoor naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalklocatie.

In de appstore heet de app Verhaal van NL en is vanaf eind januari gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store.