Tik om te zoeken

Beatles: Get Back op 27 augustus bij Disney+

Geen categorie

Beatles: Get Back op 27 augustus bij Disney+

De documentaire The Beatles: Get Back van regisseur Peter Jackson (o.a. The Lord of the Rings trilogy) is vanaf 27 augustus te zien bij Disney+. Het verhaal gaat over het maken van het Beatles-album Let It Be, dat in 1970 werd uitgebracht. Jackson’s film bevat ook unieke beelden  van de documentaire uit 1970 over het album en laat de vriendschap tussen de bandleden tijdens de opnameperiode zien.

Unieke filmische ervaring

Volgens Jackson is de documentaire ‘een unieke filmische ervaring die de kijker meeneemt naar de intieme opnamesessies van The Beatles tijdens een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis’.

De film laat de warmte, kameraadschap en creatieve genialiteit zien die de nalatenschap van de iconische band hebben bepaald. Het materiaal is geschoten in januari 1969 en Jackson stelde de documentaire samen uit bijna 60 uur nog niet eerder vertoonde beelden (gefilmd door Michael Lindsay-Hogg) en meer dan 150 uur ongehoorde en gerestaureerde audio.

14 Nieuwe songs

The Beatles: Get Back is het verhaal van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr bij het plannen van hun eerste liveshow in meer dan twee jaar en toont het schrijven en repeteren van 14 nieuwe songs, die oorspronkelijk bedoeld waren voor een begeleidend live-album.

De film bevat – voor het eerst in zijn geheel – het laatste live-optreden van The Beatles als groep, het onvergetelijke concert op het dak van Savile Row in Londen, evenals andere nummers en klassieke composities die op de laatste twee albums van de band staan, Abbey Road en Let It Be.

Bekijk hieronder hoe Jackson de documentaire samenstelde.