Tik om te zoeken

Apple lijft Nederlandse klassieke-muziekstreamer in

Audio

Apple lijft Nederlandse klassieke-muziekstreamer in

Primephonic, de Nederlandse streamingdienst voor klassieke muziek, is overgenomen door Apple. De huidige abonnees krijgen een half jaar lang een gratis abonnement op Apple Music. 

Vanaf volgend jaar zal Primephonic ook buiten Apple Music om via een aparte app beluisterd kunnen worden. De bestaande app is al uit de App Store gehaald, evenals de uitingen op sociale media.

Spotify van de klassieke muziek

Primephonic werd 3 jaar geleden gelanceerd om klassieke muziek beter bekend te maken onder gebruikers van streaming media. Het had onder leiding van Thomas Steffens de ambitie de Spotify van de klassieke muziek te worden. Steffens: “We voelden ons destijds gedwongen om een streamingdienst te ontwikkelen die klassiek écht goed aanpakt, dus dat is wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Maar om de volgende fase van onze missie volledig te bereiken, moeten we onze klassieke streamingexpertise naar miljoenen luisteraars wereldwijd brengen.”

“Meerderheid klassieke luisteraars niet te bereiken”

“Als een startup die alleen klassieke muziek biedt, kunnen we de meerderheid van de wereldwijde luisteraars niet bereiken, vooral degenen die ook naar veel andere muziekgenres luisteren. Daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat we, om onze missie te bereiken, moeten samenwerken met een toonaangevende streamingdienst die alle muziekgenres omvat en ook onze liefde voor klassieke muziek deelt.”

De bestaande streaming service van Primephonic stopt per 7 september. Abonnees krijgen via e-mail bericht over hoe zij kunnen overstappen op Apple Music.