Tik om te zoeken

Technologie

Android TV wordt steeds meer Google TV

Highlights

  • Gepersonaliseerde content naar Android TV-apparaten
  • Grootste verandering in dashboard
  • Update is noodoplossing voor oudere apparaten

Google gaat de interface van Google TV deels naar Android TV-apparaten brengen. De uitrol start deze maand in een aantal landen.

Android TV is een besturingssysteem voor TV’s en mediaspelers. Google TV is een schil die over Android TV ligt. Google TV komt hierdoor met een aantal extra’s en ook een ander uiterlijk. De Chromecast met Google TV, de opvolger van de Chromecast Ultra, is het eerste apparaat dat met Google TV komt. Google TV zou de opvolger moeten worden van Android TV maar nu besluit Google een deel van het uiterlijk naar Android TV te brengen. Dat meldt het bedrijf in de Android TV Community.

Het onderdeel ‘Voor jou’ dat gepersonaliseerde content bevat, wordt nu naar Android TV-devices uitgerold. Daarnaast komt het tabblad Ontdekken naar deze apparaten. Dat wil niet meteen zeggen dat deze apparaten met deze update over de Google TV-schil beschikken maar er zijn wel veel meer overeenkomsten.

Nieuwe functies voor Android TV-apparaten

De grootste verandering is te vinden in het beginscherm van Android TV. De zoekfunctie en de Google Assistent blijven in de linkerbovenhoek, maar de zijbalk met onder andere Apps en Volgende kijken is helemaal verdwenen. In plaats daarvan zijn er nu drie tabbladen bovenin te vinden: HomeDiscover en Apps.

Android TV gaat meer op Google TV lijken, zo ziet de vernieuwde interface eruit

Android TV: oude situatie

Android TV gaat meer op Google TV lijken, zo ziet de vernieuwde interface eruit

Android TV: na de update

De Discover- of Ontdekken-tab is nieuw voor Android TV komt in de buurt van de Voor jou-functie op de Chromecast met Google TV. Volgens Google biedt deze functie “gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van wat je kijkt en wat je interesseert, naast wat populair is op Google.” De aanbevelingen zijn gebaseerd op de apps en abonnementen die je hebt.

Waarom doet Google dit?

Deze update is een vreemde zet van Google aangezien het bedrijf eerder heeft aangegeven dat het doel is om in de loop van de tijd de huidige Android TV-hardware over te zetten naar de Google TV-gebruikersinterface. Toch teasete Google eerder wel dat “sommige functies” van de nieuwe gebruikersinterface naar Android TV zouden komen, en het lijkt erop dat deze update daar het resultaat van is. Een andere reden kan zijn dat de update een noodoplossing is voor de tv’s en settopboxen die uiteindelijk niet worden geüpdatet naar de Google TV-gebruikersinterface.

Bron: Androidworld